20 april 2024 - 09:00 tot 12:00

Roegbainder Wandeltocht

Info:

 De Roegbainder wandeltocht rond en door de gemeente Pekela wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 april.

 

Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd. Al in het tweede jaar vertoonde het evenement qua deelnemers een sterke groei. Liepen tijdens de eerste tocht ruim honderd wandelaars mee, vorig jaar kon de organisatie ruim 300 lopers inschrijven.

Ook voor de komende tocht verwacht WSS, de vereniging die de routes uitzet, enkele honderden liefhebbers. Er zijn vier afstanden: 5, 10, 15 en 25 kilometer. Onderweg zijn er weer cateringposten en wordt er tevens gezorgd voor voldoende sanitaire voorzieningen. Ook kunnen de deelnemers diverse objecten bekijken, waaronder het hennep verwerkend bedrijf Dun Agro, de R.K. Kerk in Oude Pekela, de lokale molen de Onrust en de plaatselijke dierenweide. Alle routes worden verkeerstechnisch en medisch beveiligend door respectievelijk verkeersregelaars en EHBO-ers.

Inschrijven kan vanaf nu (roegbainderwandeltocht@hotmail.com), maar ook aan de start bij de kantine van WSS aan de burgemeester Snaterlaan 44. Wandelaars die 25 kilometer willen lopen, starten om 09.00 uur. Daarna met tussenpozen van een half uur achtereenvolgens de 15 km, de 10 km en de 5 km. Aan de afstand van 5 kilometer kan ook worden deelgenomen door gebruikers van een rollator of een scootmobiel. De Roegbainder wandeltochten staan onder auspiciën van de korfbalclub WSS te Oude Pekela.

Organisatie

Korfbalvereniging WSS

Website

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070979314420

Locatie

Kantine Korfbalvereniging WSS
Burgemeester Snaterlaan 44
9665 HR, Oude Pekela

Inschrijven:

Online inschrijven

Entree:

5,- p.p. of 7,50 incl. medaille