Participatiefonds 18+

Wat is het participatiefonds?

Het participatiefonds is een vergoeding voor het deelnemen aan sociaal-culturele activiteiten zoals (aanvullen met voorbeelden). Wanneer u op of net boven bijstandsniveau uitkomt, dan kan ieder gezinslid uit de gemeente Pekela tot € 50,- vergoeding ontvangen. De maximale vergoeding die u krijgt is € 50,- plus € 50,- per gezinslid. Een gezin van vier personen krijgt dus maximaal tot € 250,- vergoed. Er bestaat geen recht op deze vergoeding als er aanspraak bestaat op een individuele inkomenstoeslag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor het Participatiefonds? 

  • u woont in de gemeente Pekela;
  • u heeft een inkomen tot maximaal 115% van de toepasselijke bijstandsnorm. Dit is gerekend vanaf de datum wanneer u deze regeling aanvraagt;
  • uw aanvraag is uiterlijk voor 1 april ingediend voor kosten, die in het voorafgaande jaar zijn gemaakt;
  • studenten komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Hoe kan ik het aanvragen?

Het participatiefonds kan aangevraagd worden via een aanvraagformulier. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u een afspraak maken voor het spreekuur van de sociale dienst. U kunt ervoor kiezen om het aanvraagformulier samen met de consulent in te vullen of het aanvraagformulier mee naar huis te nemen en later in te leveren.

contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.