Stichting Leergeld -18

Wat doet deze organisatie?

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door een vergoeding voor activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor wat ze aanbieden?

  • Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. 
  • Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Leergeld als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 130% van het bijstandsniveau ligt.

Wat kan ik aanvragen?

Aanvragen variëren van een aanvraag voor een vergoeding voor een fiets, computer of schoolreisje tot een aanvraag voor een vergoeding voor de contributie voor een sportclub of scouting.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Om een aanvraag in te dienen, kunt u, als ouder of verzorger, telefonisch of per e-mail contact opnemen met Leergeld Zuidoost Groningen. Er kan dan via het online formulier of telefonisch een aanvraag gedaan worden. De Leergeld coördinator en/of het bestuur beslist uiteindelijk of een aanvraag wordt toegekend.

Wanneer kan ik bellen?

U kunt elke dinsdag en donderdag tussen 09:30 en 11:30 uur bellen naar de coördinator van Stichting Leergeld Zuidoost Groningen. Het telefoonnummer is 06-10741536. Per mail is Stichting Leergeld Oost- Groningen bereikbaar via veendam@leergeldzuidoostgroningen.nl.

contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.