Terug naar Nieuws

Lancering digitaal platform ‘Pekela Actief!’

Gepubliceerd op:
Lancering digitaal platform ‘Pekela Actief!’

Op 6 juli 2022 heeft Bé Schollema het nieuwe digitale platform ‘Pekela Actief!’ gelanceerd. Het platform is een verzamelplaats voor alles wat met actief zijn in Pekela te maken heeft.

 

Het ontstaan
In Pekela zijn veel sportverenigingen actief en het hele jaar door zijn er activiteiten. Er was nog geen plek waar dit allemaal gebundeld werd. Schollema: “Samen met welzijnsorganisatie De Badde zijn we als gemeente daarom het platform ‘Pekela Actief!’ gestart. Hier vind je alles over wat er gebeurd in de gemeente op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Denk daarbij aan sportlocaties, -verenigingen en activiteiten, het cultuuraanbod en alles over een gezonde leefstijl.”

Iedereen kan meedoen
Het platform is er voor alle inwoners van Pekela. Schollema legt uit: “Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat iedere inwoner mee kan doen. Ook als je (tijdelijk) niet voldoende geld hebt om bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging of een muziekles te volgen. Daarom zijn er verschillende voorzieningen beschikbaar om daarbij te helpen, bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en het Participatiefonds. Ook daar is op het platform meer informatie over te vinden.”

Ideeën zijn welkom
Op ‘Pekela Actief!’ worden doorlopend de nieuwste activiteiten geplaatst. Inwoners met een toevoeging voor het platform, bijvoorbeeld een activiteit, een nieuwe sportclub of een goede tip voor de welzijnspagina mogen zich melden via info@pekelaactief.nl.

Nieuw in Sporthal De Spil: Zelfverdediging Ki, De innerlijke kracht van jong tot oud!

Nieuw in Sporthal De Spil: Zelfverdediging Ki, De innerlijke kracht van jong tot oud!

 

 

Nieuw! Vanaf14 maart wordt er les gegeven van 19.30 tot 20.30 uur m.b.t. zelfverdediging.

Tijdens deze lessen leert u hoe u in nood toch eenvoudige technieken kan toepassen zodat uw tegenstander niet of nauwelijks zijn slag kan slaan.

Deze lessen word…