Gezonde leefstijl - GLI

Inwoners uit de gemeente Pekela met overgewicht kunnen gebruik maken van een nieuw programma “de Gecombineerde Leefstijl Interventie” (GLI). Het gaat in dit programma om een algehele gezondere leefstijl met de focus op bewustwording van de nieuwe leefstijl, het bewegen en het volhouden op de langere termijn.

Twee jaar lang advies en begeleiding van een leefstijlcoach 

Wethouder Bé Schollema: ‘’Samen met partners gaan we voor meer gezonde jaren in Pekela! Een gezond gewicht hoort daarbij. De Gecombineerde Leefstijl Interventie zetten we in om inwoners daarbij te helpen. Dit programma geeft deelnemers twee jaar lang advies en intensieve begeleiding van een leefstijlcoach op het gebied van gezonder leven en meer bewegen.’’ Voor dit project werken de gemeente Pekela, De Badde en Menzis samen met de leefstijlcoaches van Fyzigo, PrengerHoekman en Previtas.

Beweegprogramma speciaal voor GLI-deelnemers met een gemeentepolis
De gemeente Pekela organiseert in samenwerking met welzijnsorganisatie De Badde een beweegprogramma speciaal voor GLI-deelnemers met een gemeentepolis. Hierbij is het vooral belangrijk om plezier in bewegen (terug) te krijgen en basisconditie op te bouwen. De buurtsportcoach kijkt samen met deelnemers naar de individuele beweegwensen en mogelijkheden in Pekela. 

Geen eigen risico

Als je verzekerd bent bij Menzis wordt het GLI-programma vergoed en betaal je geen eigen risico.

Meedoen of meer informatie?

De leefstijlcoaches van Fyzigo, PrengerHoekman en Previtas kunnen meer vertellen over het GLI-programma. Via de huisarts, een medisch specialist of bedrijfsarts kan doorverwijzen naar het GLI-programma. Ook is er meer informatie te vinden via: www.menzis.nl/gli.

contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.